Sosyal Medya

Güncel

FETÖ, tasfiye edeceğini ‘FET֒cü diye fişlemiş

FET֒nün TÜBİTAK’ta, şeytanın bile aklına gelmeyecek bir hileyle, örgütle ilgisi olmayanları ‘Fetullahçı olabilir’ diye fişlediği ortaya çıktı. Örgüt önünü kesmek istediklerini bu yolla kurumdan tasfiye etti.



Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) stratejik kurumlara nasıl sızdığına yönelik ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçen hafta görülen devlet zirvesinin dinlendiÄŸi kriptolu telefonlarla ilgili davada ortaya çıkanlar, örgütün ÅŸeytanın bile aklına gelemeyecek komplolar düzenlediÄŸini gösterdi. FETÖ’nün davanın son bilirkiÅŸi raporunda da ortaya çıkan sahte kriptolu telefonları üretmeden önce, TÃœBÄ°TAK’a baÄŸlı Ulusal Elektronik ve Kriptoloji AraÅŸtırma Enstitüsü’nde (UEKAE) tasfiyeye giriÅŸtiÄŸi belirlendi.

Tüm sanıkları geçen Ocak’ta beraat eden ‘akeri casusluk davası’ kumpasında yer alan belgelere göre, FETÖ, bin 500 kurum çalışanını “AK Parti’li”, MHP’li, “Cemaate yakın, kazanılabilir” diyerek fiÅŸledi. Örgütle ilgisi olmayanlar için bile “Fetullahçı olabilir” notu düşüldü.

EMEKLÄ° ALBAYA KOMPLO

Örgüt, fiÅŸlemeyi 2010 yılında kumpas kurduÄŸu emekli Albay Ä°brahim Sezer’e mal etti. Sezer, askeri casusluk davasına dahil edildi. “Prj-Sav-San/2007-2009-projeleri.xls.” isimli fiÅŸleme listesini kendileri düzenleyen FETÖ üyeleri, belgeye gerçeklik katmak için kendilerine engel çıkaracak kiÅŸilerin isminin karşısına da “Gizli Fettullahçı olabilir, araÅŸtırılsın” notunu yazdı.

FiÅŸlemede, TÃœBÄ°TAK’ta o dönem çalışan bazı kıdemli uzman mühendislerin karşısına, “Pasif Fetullahçı olabilir, Fetullahçı olabilir, araÅŸtırılsın, söz dinler, yükselmek istiyor deÄŸerlendirilsin” ÅŸeklinde ifadeler kullanıldığı görüldü.

16-08/26/screen-shot-2016-08-26-at-040657.pngÄ°ÅŸte fiÅŸlemenin belgesi

Karşısında “Fetullahçı” yazanlar dahil fiÅŸlenen isimler, Balyoz gibi kumpas davaları öncesinde TÃœBÄ°TAK’tan tasfiye edilirken, yerlerine FETÖ’cüler atandı. Böylece sahte bilirkiÅŸi raporları için zemin hazırlandı.

FÄ°RARÄ° SAVCI ROL OYNADI

FETÖ’nün kumpasıyla 2010 yılında Ä°stanbul’da 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan askeri casusluk ve ÅŸantaj davasında 56 sanık yargılanıyordu. Tasfiyeye yönelik fiÅŸleme listesi de dava dosyası içerisinde delil olarak yer alıyordu.

Kumpas iddianamesini de ÅŸu anda firari olan dönemin özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen hazırlamıştı. Hem casusluk hem de fiÅŸlemelere iliÅŸkin açılan davanın kumpas olduÄŸu ortaya çıktıktan sonra 16’sı tutuklu 56 sanıklı davanın yeniden görüldüğü Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 29 Ocak 2016 günü beraat etmiÅŸti.

Kaynak: karar.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.